Kategoriassa Tilitoimisto, Uutinen

Vuodenvaihteen lähestyessä tulosseurannan merkitys korostuu. Yritys tai yrittäjä haluaa nähdä, missä mennään ja jos hyvin on mennyt, pääsee myös optimoimaan verotusta eli tekemään verosuunnittelua.

Tulosraportit löytyvät kätevästi asiakkaan omilla tunnuksilla, kunhan nettiyhteys on kunnossa.

Tulosseurannan kuuluisi kuitenkin tänä päivänä kuulua olla ajantasainen koko ajan. Tiedon pitää olla saatavilla 24/7 ja mistä päin maailmaa tahansa. Sähköinen taloushallinnon palvelu, jota asiakas käyttää tarkoituksenmukaisella tavalla mahdollistaa tämän.

Tulosseurannassa tärkeää on vertailu toimialakohtaisesti. Tässä asiassa valveutunut kirjanpitäjä osaa vertailla kuukausikirjanpidossa jopa takapuolituntumalla, ovatko esimerkiksi liikevaihto, ostot, palkat sivukuluineen ja muut liiketoiminnan kulut riittävän oikeassa suhteessa toisiinsa nähden. Tällöin kirjanpitäjä voi kysyä hyviä kysymyksiä a perusteita ja hoksauttaa hyvissä ajoin reagoimaan vaikkapa keskimäärin turhan suuriin sairauslomapalkkoihin toimialaan nähden.

Olipa niin tai näin, tulosseurannan pitäisi olla yrittäjänkin vinkkelistä muuta kuin vilkaisu, tulikohan plussaa vai miinusta tehtyä. Pitäisi katsoa pitkäjänteisemmin liikevaihdon ja voiton trendiä sekä siihen johtaneita syitä ja tehdä tarpeellisia korjausliikkeitä.

Ajantasaisesta kirjanpidosta käsin tulosseurannan saa yrityksen ja yrittäjän arkeen päätöksenteon työkaluksi.

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search