Kategoriassa Tilitoimisto, Uutinen

Yhä useampi yrittäjä on siirtynyt tai vähintäänkin harkitsee siirtymistä sähköisen taloushallinnon käyttäjäksi, koska se tarjoaa joustavampaa, reaaliaikaisempaa ja tehokkaampaa talouden hallintaa, eikä lompakkokaan pullistele kaiken maailman ostotositteista.

Kirjanpitoaineiston kasaaminen koetaan tuskattuttavaksi

Paperinpyörittäjäyrittäjä tuskastelee ensin aineiston kokoamisen kanssa itse tuntikausia ja yrittää löytää uupuvat tositteet tiliotteiden mukaiseen järjestykseen. Tämän jälkeen hän toimittaa aineiston (turhan usein vielä viime tipassa tai joskus jopa myöhässä) kirjanpitäjälle, joka joutuu ”pyörittämään” samat paperit käsiensä läpi mappeihin tehden kirjaukset ja tiliöinnit.

  • Aineisto olisi voinut hyvin vähällä vaivalla siirtyä sähköiseen taloushallintoon suoraan ja näkyisi myös reaaliaikaisessa tuloslaskelmassa.

Mietitäänpä vaikka ostolaskujen käsittelyä yrittäjän vinkkelistä. Joku yrityksestä avaa kirjeen, katsoo laskun, käyttää tarpeen mukaan hyväksynnän sovitulla tai sovituilla henkilöillä ja sitten sen laittaa maksuun henkilö, jolla on tilinkäyttöoikeus. Tämän jälkeen se pitää laittaa talteen esim. mappiin odottamaan kirjapitoaineiston koostamista. Puhutaan helposti 15 – 30 minuutin ajankäytöstä yhden laskun kohdalla. Paljonkohan säästö voi ollakaan kuukausi- tai vuositasolla, kun laskujen määrä on satoja?

Aika on rahaa!

Sähköisessä taloushallinnossa ostolaskut tulevat järjestelmään niin, että, päivämäärät, viitenumerot, toimittajatiedot ja summat ovat tositteella valmiina. Yhdellä napinpainalluksella sähköisen tositteen voi lähettää asiakkaan tietokoneelle hyväksyttäväksi. Kunkin toimittajan laskuille voi asettaa valmiiksi oletustiliöinnin, jolloin suurin osa kirjanpidostakin on jo laskun saapuessa kunnossa.

Kysy lisää niin kerromme lisää, mihin kaikkeen sähköisellä taloushallinnolla pystytään ajansäästämiseksi!

Tästä huolimatta palvelemme myös perinteisellä tavalla toimivia yrittäjiä.

Maailma digitalisoituu ympärillämme, halusimmepa tai emme!

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search