Kategoriassa Isännöinti

 

Joulunpyhinä ja uutena vuotena syntyy paljon jätettä, joiden lajittelu ja hävittäminen voi tuntua hankalalta. Keräsimme yhteen pienen kierrätysohjeen. 

 

Joulukinkku

Kinkun isot luut tulee puhdistaa hyvin ja laittaa sekajätteeseen. Kinkun rasva kannattaa imeyttää talouspaperiin tai sanomalehteen ja laittaa omaan kompostiin tai biojätteenkeräysastiaan. Rasvan voi myös antaa jähmettyä, jonka jälkeen sen voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan. Rasvaa ei koskaan saa kaataa viemäriin, sillä rasva tukkiin putkiston jähmettyessään.

Lahjapaperi

Lahjapapereissa on paljon väriaineita ja erilaisia muovipinnoitteita. Varsinaista kuitua on hyvin vähän, jonka takia lahjapaperi ei kelpaa kartonginkeräykseen. Lahjapaperit tulee laittaa sekajätteeseen.

Lahjanauha

Lahjanarut kuuluvat sekajätteeseen. Paperinarun voi laittaa kartonginkeräykseen.

Joulukortit

Kaikki joulukortit käyvät kartonginkeräykseen.

Joulukalenterit ja suklaarasiat

Joulukalenterien ja suklaarasioiden pahviosat kuuluvat kartonginkeräykseen. Muoviosat tulee laittaa sekajätteeseen.

Lahjakassit

Koristeita, muovia ja eri materiaaleja sisältävät lahjakassit kuuluvat sekajätteeseen.

Uuden vuoden tinat

Tina luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi sen sisältämän lyijyn takia. Tinat tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen

Joulukuusi

Joulukuusi on jätettä joka ei yleensä kuulu taloyhtiön normaaliin jätesopimuksen piiriin. Kuusen voi veloituksetta viedä Ruskon kaatopaikalle. Kuusen voi myös pilkkoa ja polttaa omassa tulisijassa.

Ilotulitteet

Käytettyjen ilotulitteiden jäänteet ovat sekajätettä. Käyttämättömät raketit kannattaa säästää ensi vuoteen. Jos käyttämättä on jäänyt isoja määriä raketteja, ole yhteydessä poliisiin. Poliisi voi tarvittaessa hävittää käyttämättä jääneet ilotulitteet.

Tuikkukynttilät

Poltettujen tuikkukynttilöiden kuoret kuuluvat pienmetallinkeräykseen. Myös ulkotulien foliot kuuluvat pienmetallinkeräykseen.

Laatikkovuoat

Laatikkovuoat kannattaa pestä ja viedä pienmetallinkeräykseen.

Sähkökynttilät ja muu sähköromu

Kaikki verkkovirralla, akulla tai paristolla toimivat laitteet ovat sähkö- ja elektroniikkaromua. Ne tulee toimittaa SER – vastaanottopisteisiin. (esim. Ruskoon)

Hautakynttilät

Muoviset ja lasiset hautakynttilät kuuluvat sekajätteeseen. Metalliset hatut tulee lajitella pienmetallinkeräykseen.

Kynttilän pätkät

Kynttilät pätkät ja steariini ovat sekajätettä.

 

 

Toivotamme kaikille ihanaa joulua!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search