Kategoriassa Isännöinti

Aiemmassa artikkelissa ”Mitä hyvä isännöinti oikeasti on?” liittyen nostimme kolme asiaa isännöitsijän roolisa esille.

 • asukkaalle palveluja nopeasti ja vaivattomasti
 • hallituksen tukeminen, verkostot ja asiantuntemus
 • taloyhtiön edun ajaminen

Kun isännöitsijän roolia miettii tarkemmin, voi tehdä johtopäätöksen, että isännöitsijän tulee olla hyvä nykyaikainen johtaja. Aktiivinen viestintä ja läpinäkyvyys ovat tätä päivää, ei asioiden pimittäminen. Digitalisaation nosteesta ei voi jäädä kelkasta vaan isännöitsijän täytyy ja kannattaa sähköistää palvelujaan, koska tämä mahdollistaa yhä tehokkaampaa, monipuolisempaa ja parempaa asiakaspalvelua.

Isännöitsijan tehtävänä on pitää huolta, että lakia noudatetaan kaikilta osin. Tämä on erityisen tärkeä seikka, mikä taloyhtiön hallituksen on syytä ottaa huomioon isännöitsijää valitessaan. Lisäksi isännöitsijä parhaimmillaan haluaa ja kykenee aktivoimaan hallitusta samoin kuin olemaan mukana luomassa taloyhtiön strategiaa ja suuntaviivoja. On nimittäin huomattavasti helpompaa tehdä isojakin päätöksiä mm. putkiremonttien tai muiden mittavampien remonttien tiimoilta, kun on pitkäjänteinen strategia päätettynä.

Mitkä asiat ovat varoitussignaaleja taloyhtiön hallitukselle siitä, että isännöitsijä ei ole pätevä, isännöitsijällä on liikaa asiakkaita tai isännöitsijää ei kiinnosta riittävästi?

 • Isännöitsijä tulee taloyhtiön kokouksiin ilman huolellista valmistautumista.
 • Isännöitsijä ei ole aloitteellinen
 • Isännöitsijä ei ole ennakoiva
 • Isännöitsijällä toimeenpano venyy ja luvatut asiat eivät etenekään
 • Isännöitsijän tiedottaminen ontuu
 • Isännöitsijää ei saa kiinni, asiakaspalvelu tökkii

Koska taloyhtiön hallitus valitsee isännöitsijän, nyrkkisääntö valinnalle voisi kiteytyä neljään asiaan: osaaminen, motiiviperusta, kokemus ja resurssit.

Hyvällä isännöitsijällä on 3 tärkeää kykyä.

 1. Kyky vaikuttaa eli hyvät sosiaaliset taidot. Isännöitsijä on tekemisissä monien eri tahojen kanssa ja hänen neuvottelu- ja sosiaaliset taidot ovat taloyhtiön eduksi.
 2. Kyky luoda suhteita eli hyvä verkosto. Asioiden hoitaminen käy nopeasti ja vaivattomasti, kun isännöitsijällä on rakennettuna monipuolinen verkosto, johon hänellä on hyvät suhteet.
 3. Kyky laittaa toimeksi eli toimeenpano. Mikään ei etene, ellei isännöitsijällä ole kykyä laittaa pyörät pyörimään.

Hyvällä isännöitsijällä on hyvän johtajan taidot!

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search