Kategoriassa Isännöinti, Uutinen

”Ei niitä saa kiinni!”
”Ei ne hoida hommia, vaikka lupaavat.”
”Ei isännöitsijä ehdi hoitaa niitä hommia, mitä niiden kuuluisi hoitaa.”

Taloyhtiön isännöinti ei useinkaan ole kovin kiitollista hommaa, jos kuuntelee, mitä isännöitsijöistä turuilla ja toreilla puhutaan.  Onko se vain sitä, että aina jokaisesta taloyhtiöstä löytyy se yksi tai ne muutamat valittajat? Vai onko niin, ettei savua ilman tulta? 

Pohditaanpa hyvää isännöintiä siitä vinkkelistä, mitkä ovat asiakkaan, siis kodeissa asuvien ihmisten, odotukset?

Asukkaalle palvelua nopeasti ja vaivattomasti

Asukkaat odottavat, että kaikki hoituu nopeasti ja isännöitsijä reagoi asioihin ensitilassa. Palvelu ei pelaa, jos jos puheluihin ja sähköposteihin ei vastata. Pahinta on, että asukas kokee isännöitsijän vain rahastavan.

Hallituksen tukeminen, verkostot, asiantuntemus

”Istun useamman taloyhtiön hallituksessa. Arvostan aktiivisia, asiantuntevia ja palvelevia isännöitsijöitä. Isännöitsijän kuuluu lunastaa lupaukset käytännön teiolla. Eräskin isännöitsijä on erityisen tärkeä tuki minulle taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana erityisesti, koska pari hallituksessa istuvaa ”kriitikkoa” haastaa jokaisesta asiasta ja päätöksestä erikseen. Pelaamme hyvällä yhteistyöllä yhteen hiileen. On myös hyvässä hengessä aktiivisia kyselijöitä, jolloin niin’ikään isännöitsijän tuki on minulle tärkeä.

Isännöitsijän asiantuntemus tulee puolestaan esiin myös siinä, että kun hallituksen kokouksessa tulee esille mahdollisia tulevia remontteja niin saamme validin vastauksen siitä, missä hintahaitarissa kustannukset ovat paikallisten toimijoiden toimesta teettää remontti. Jos isännöitsijä tupisisi, että pitääpä selvittää ja kilpailuttaa niin tämä tuo sellaisen kuvan, ettei tämä olisi perillä asiasta eikä tätä myöskään kiinnosta toimiala.

Isännöitsijällä on oltava verkostot kunnossa paikallisiin yrittäjiin. Isännöitsijän rooli on konsultatiivinen ja odotamme tältä halua ajaa taloyhtiön etua pitkäjänteisesti, emmekä vain sitä, että tämä hoitaa vain pakolliset tehtävät.”, kertoo Pohjois-Pohjanmaalainen asuntosijoittaja.

Taloyhtiön edun aktiivinen ajaminen

Tietotaito ja kokemus pitää hyvässä isännöinnissä valjastaa asukkaiden ja taloyhtiön edun ajamiseen. Taloyhtiöissä, joiden hallituksessa kokemusta ja näkemystä ei ole, hussutellaan helposti rahoja kalliisiin remontteihin, ellei isännöitsijä anna näkemyksiään asiaan. Kun raha menee taloyhtiön yhteisestä pussista, monikaan ei kiinnitä huomiota, onko palvelut kilpailutettu kunnolla. Hyvällä isännöinnillä voidaan tässäkin saada merkittäviä säästöjä aikaan!

Agenda haluaa lunastaa palvelulupauksensa arjen teoilla kerta toisensa jälkeen. Palvelun tulee sujua mutkattomasti ja asumisen tulee olla vaivatonta. Isännöinti on Agendalle kodeista huolehtimista, eikä pelkkää tilojen hallintaa!

Lue lisää isännöintipalveluistamme

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search