Kategoriassa Isännöinti

 

Faktaa on, että isännöinnin veloitus ei koostu vain kuukausiveloituksesta. Kiinteän isännöintipalkkion suuruus vaihtelee huomattavasti taloyhtiön koon mukaan ja keskipalkkio alenee kiinteistön koon kasvaessa. Kiinteän kuukausipalkkion lisäksi isännöintiyritykset veloittavat erilliskorvauksia esimerkiksi yhtiöjärjestyksen muuttamisesta, remonttien valvonnasta sekä kokouspalkkioita, kilometrikorvauksia ja kopiointimaksuja. Erillisveloitusten suuruus vaihtelee eri isännöintiyrityksillä huomattavasti.

Tämä kannattaa tarjouksia pyytäessään sisäistää. Usein seurataan vain kuukausittaista sopimusveloitusta ja isännöinnin muut kulut unohdetaan. Isännöinnin muista kuluista saattaa kertyä huomattava summa kuukausiveloituksen päälle.


ESIMERKKI 19 asunnon yhtiöstä, jossa isännöinnin sopimusveloitus ei sisällä kaikkea.

Hallinto per vuosi

Isännöitsijätoimisto           4320,00€     (isännöinnin sopimusveloitus/ kk)

Muut hallintokulut             1635,00€      (postitus, kopiot, kokouspalkkiot, toimistotarvikkeet ym.)

Atk ohjelmistot                 + 215,00€     (ohjelmistot)

Yhteensä                              6170,00€     TÄMÄN MAKSATTE ISÄNNÖINNISTÄ VUODESSA!


Isännöintisopimuksessa sovitaan, mitkä palvelut sisältyvät kuukausiveloitukseen ja mitkä palvelut veloitetaan palveluperusteisesti käytön mukaan sekä mitkä ovat hinnoitteluperusteet.

Rakennusvaiheessa rakennuttaja on jo valinnut isännöitsijän ja tehnyt hänen kanssaan sopimuksen. Kun osakkaat ovat valinneet hallituksen, kannattakin olla tarkkana ja tarkistaa isännöintisopimuksen sisältö jo hyvissä ajoin. Isännöitsijältä voi pyytää laskelman mitä isännöinti oikeasti maksaa, oli hän rakennusaikainen tai ei.

Hyvän ja laadukkaan isännöinnin hankkimiseksi kannattaa uhrata hetki aikaa. Se säästää paljolta vaivalta myöhemmin.

Me Agendalla olemme piilokuluja sekä joka risauksesta laskuttamista vastaan! Meiltä saat tarjouksen, josta selviää isännöinnin kokonaishinta.

Pyydä tarjous tai tule käymään!

 

Viimeisimmät kirjoitukset

Start typing and press Enter to search